کنترل بیماری کرونا در شهرستان ملکان در اثر همدلی و همکاری مسئولین و مردم بوده است/کاهش شیب کرونا در آذربایجان شرقی
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز: پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در کشور را نتیجه همدلی و همکاری مردم و مسئولین دانست.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ملکان، دکتر صومی روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه مجمع سلامت و ستاد پیشگیری و مقابله کرونا شهرستان ملکان افزود: این وحدت و همکاری یک سرمایه ملی است و باید قدرش را بدانیم.
وی موضع گیری مستمر در خصوص بیماری کرونا توسط مقام معظم رهبری را نشانگر اهمیت موضوع دانست.
دکتر صومی از کاهش شیب بیماری کرونا در استان خبر داد و اظهار کرد:این کاهش در نتیجه رعایت موارد بهداشتی توسط مردم انجام گرفته است.
وی از افزایش نمونه برداری در مراکز بهداشتی استان خبر داد و گفت:اگر نمونه برداری از همه مردم انجام گیرد قطعا یک چهارم مردم کرونا را یا دارند و یا پشت سر گذاشته اند.
دکتر صومی با اشاره به برداشته شدن برخی محدودیت ها و باز شدن مدارس و دانشگاه ها در آینده نزدیک بر رعایت موارد بهداشتی تاکید کرد و گفت: مردم نباید بیماری کرونا را تمام شده تلقی کنند.
وی شهرستان های ملکان، اسکو، بستان اباد، جلفا و خداافرین را جزو شهرهای کم خطر و شهرهای اهر، میانه و کلیبر را جزو شهرهای با خطر بالا ذکر کرد و از مسئولین دستگاههای دولتی و مردم شهرستان ملکان بخاطر کنترل این ویروس قدردانی کرد.
وی سن ۳۰ تا ۵۰ سال را بیشترین سن مبتلا به بیماری کرونا دانست و تصریح کرد مرگ و میر در اثر کرونا ربطی به سن افراد نداشته بلکه سیستم دفاعی بدن عامل فوت افراد مبتلا است.
امام جمعه ملکان نیز در ادامه از همکاری مردم و مسئولین این شهرستان در مهار بیماری کروتا قدردانی کرد و گفت:تاکنون ۲۰۰۰ بسته غذایی بین نیازمندان ملکان توزیع شده و بیش از ۳۰۰۰ بسته دیگر روز شنبه همزمان با میلاد حضرت امام حسن مجتبی(ع) در این شهرستان توزیع خواهد شد.
فرماندار ملکان هم در این جلسه به اقدامات انجام شده ستاد شهرستانی مقابله با بیماری کرونا طی دو ماه گذشته اشاره کرد و گفت: از ۶ فروردین تا اول اردیبهشت محدودیت و ممنوعیت تردد خودروها در اتوبان ملکان به میاندواب انجام شد و ۱۲ و ۱۳ فروردین نیز ممنوعیت تردد در محورهای روستایی ملکان با همکاری دهیاران انجام و البته مردم ملکان هم در چهارشنبه و ۵ شنبه آخر سال و هم در دیدوبازدیدهای نوروزی و هم در سیزده فروردین نهایت همکاری را با این ستاد بعمل آوردند و این همکاری و همدلی عمومی باعث کنترل ویروس کرونا در شهرستان ملکان شد.
محمدباقر خانی در ادامه از مساعدت های دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی ۶ سال گذشته در جهت تاسیس زیرساخت های بهداشتی و درمانی در شهرستان ملکان قدردانی کرد و افزود:۳ مرکز سلامت و یک درمانگاه تامین اجتماعی به زودی در شهرستان ملکان افتتاح خواهد شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان ملکان نیز در ادامه جلسه به اهم اقدامات این شبکه در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و همچنین فعالیت های انجام شده پرداخت و نبود سی تی اسکن و دستگاه سی آر ام ،نیاز به سامان دهی بازار دواب،نبود محل دفن بهداشتی زباله های بیمارستانی و مشکلات مالی را از اهم مشکلات شبکه بهداشت و درمان ملکان ذکر کرده و از مسئولین و خیران در این خصوص کمک خواست.